Μία χαλαρή πρόταση ταξιδίου

Μέσω Σύμης προς Νίσυρο και μέσω Τήλου προς Χάλκη μετ’ επιστροφής

- Πρώτη ημέρα -

Από το Μανδράκι της Ρόδου στην Σύμη

Περίπου 25 ναυτικά μίλια

Στο γραφικό λιμάνι της Σύμης θα βρείτε θέσεις για στάθμευση του σκάφους στην βόρεια πλευρά. Υπό φυσιολογικές συνθήκες το σκάφος μπορεί να δέσει στην αποβάθρα είτε με την πρύμνη είτε με την πλώρη πάντα με προσοχή ώστε να μην εμποδίζονται οι θέσεις όπου δένουν τα φέρυ-μποτ. Έπειτα υπάρχει άπειρος χρόνος για εξερεύνηση της γραφικής μικρής πόλης.

Το λιμάνι της Σύμης: 36° 37,09' N; 027° 50,40' E

Ταυτόχρονα προσφέρονται ταβέρνες καθώς και εγκαταστάσεις για παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος και διαφόρων εφοδίων. Στα 6-10 μέτρα από την ακτή μπορείτε να διαμείνετε σε ξενοδοχείο.

Ειδάλως, μπορείτε να αγκυροβολήσετε στο Πέδι ( 36° 36,95' N; 027° 51,70' E) το οποίο αποτελεί κόλπο παρόμοιο με βαθύ φιορδ, όπου υπάρχει ησυχία, αλλά οι θέσεις της αποβάθρας μπροστά από το Pedi Beach Hotel είναι περιορισμένες.

Εκεί βρίσκονται δύο παμπ ενώ το προαναφερθέν ξενοδοχείο προσφέρει εγκαταστάσεις για ντους και πρωινό για τους πεινασμένους ταξιδιώτες. Υπάρχει επίσης ένα μικρό σούπερ μάρκετ.

Σε λίγα μόλις λεπτά μπορείτε να προσεγγίσετε την πρωτεύουσα του νησιού με λεωφορείο ενώ ο κόλπος μπροστά από το Μοναστήρι του Πανορμίτη στην νοτιοδυτική πλευρά του νησιού είναι ιδιαίτερα ρομαντικός.

Ο κόλπος μπροστά από το Μοναστήρι: 36° 33,12' N; 027° 50,53' E

Μετά την αναχώρηση των επισκεπτών το μέρος γίνεται ιδιαίτερα ήρεμος. Ο αριθμός των θέσεων στον μώλο είναι περιορισμένος. Τους καλοκαιρινούς μήνες το αγκυροβόλι στον καλά προστατευμένο κόλπο είναι σύνηθης. Ο πυθμένας της θάλασσας ενδείκνυται για αγκυροβόλι, ενώ εκεί τριγύρω βρίσκεται και μια μικρή ταβέρνα.

- Ημέρα 2 -

Από τη Σύμη στη Νίσυρο

Περίπου 32 μίλια
Ο καλύτερος τρόπος μετάβασης από τη Σύμη στη Νίσυρο είναι μέσω του Στενού μεταξύ Σύμης και Νήμου, ειδικά εάν προέρχεστε από τη Σύμη ή το Πεδί. Έτσι, εξοικονομείτε λίγα μίλια. Το πέρασμα είναι ασφαλές. Το βάθος του νερού στο κανάλι αυτό είναι τουλάχιστον 4 μέτρα. Το κύριο λιμάνι της Νισύρου, το Μανδράκι, δεν συνιστάται. Είναι καλύτερα να προσπαθήσετε να βρείτε μια αγκυροβόληση στο μικρό λιμάνι των Πάλων (36 ° 37,24 'N, 027 ° 10,3' E).

Το μικρό λιμάνι των Πάλων: 36° 37,24' N; 027° 10,3' E
Ερχόμενοι από τη δύση, το λιμάνι είναι ελάχιστα ορατό. Η πρόσβαση είναι από τα ανατολικά. Η είσοδος είναι ελαφρώς κολλημένη. Σε μερικά σημεία το βάθος του νερού είναι μόνο περίπου δυόμισι μέτρα. Είναι καλύτερο να εισέλθετε κοντά στη βόρεια προβλήτα. Μπορείτε να αγκυροβολήσετε στο τόξο ή την πρύμνη της βόρειας ή της νότιας προβλήτας (townpier). Υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και νερό στην αποβάθρα. Τα ντους και οι εγκαταστάσεις πλύσης μπορείτε να βρείτε στο Tavera "Aphrodite", όπου μπορείτε να έχετε και ένα προσιτό γεύμα. Μπορείτε να εξερευνήσετε το ηφαιστειογενές νησί της Νισύρου με λεωφορείο ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Ο ηφαιστειακός κρατήρας στη Νίσυρο
Μια επίσκεψη του ηφαιστειακού κρατήρα αξίζει τον κόπο. Αν ο καιρός είναι ωραίος, έχετε φανταστική θέα στα γύρω νησιά. Σας προτείνουμε επίσης την επίσκεψη των μικρών χωριών στα βουνά Εμπορειός και Νίκαια.
- Μέρα 3 -

Από τη Νίσυρο στην Κω

Περίπου 21 μίλια
Η Κω βρίσκεται μέσα σε απόσταση φρεατίων. Έπειτα έχετε αρκετό χρόνο για μια βόλτα στην πόλη ή για μια επίσκεψη στις ιστορικές ανασκαφές. Η Μαρίνα της Κω είναι μία από τις καλύτερες Μαρίνας στην Ελλάδα και προσφέρει το πλήρες φάσμα της προσφοράς, πολλές παμπ και ένα σούπερ μάρκετ που παραδίδει στο σκάφος σας. Θα πρέπει να εγγραφείτε στο κανάλι 77 και θα πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.
Αγκυροβόλια στην Κω: 36 ° 52,84 'Ν. 027 ° 17,94 'Ε
Είναι μόλις 10-15 λεπτά με τα πόδια από την κοντινή παλιά πόλη και το φρούριο. Εναλλακτικά μπορείτε να αγκυροβολήσετε στο παλιό λιμάνι της Κω (36 ° 53,84 'Ν, 027 ° 17,34' Ε). Αγκυροβολείτε τόξο ή πρύμνη στην ανατολική αποβάθρα. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι το λιμάνι παρακολουθείται καλά και δεν είναι εύκολο να βρείτε ένα ωραίο σημείο. Στο λιμάνι και τα περίχωρά του υπάρχουν πολλά μπαρ και εστιατόρια καθώς και εγκαταστάσεις προμήθειας. Επιπλέον η Κω έχει αεροδρόμιο. Κατά τη διάρκεια της σεζόν υπάρχουν διεθνείς πτήσεις.
- Μέρα 4 -

Από την Κω στην Τηλο

Περίπου 25 μίλια
Στην ανατολική ακτή της Τήλου βρίσκεται ο κόλπος της Λιβαδειάς με το μικρό λιμάνι (36 ° 25,02 'N, 027 ° 23,18' E).
Ο κόλπος Lividia: 36 ° 25,02 'Ν. 027 ° 23,18 'Ε
Στο λιμάνι τα γιοτ μπορούν να αγκυροβολούν τόξο ή πρύμνη πλευρά στην (ανατολική) αποβάθρα της πόλης ή παράλληλα στη δυτική αποβάθρα. Στον κόλπο ανατολικά του λιμανιού μπορείτε να αγκυροβολήσετε χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχοντας εξαιρετικά καλό καιρό μπορείτε ακόμη και να αγκυροβολήσετε τόξο, πρύμνη ή παράλληλα στο εξωτερικό του προβλήτα. Σε κάθε περίπτωση η δίοδος για τα φέρυ μποτ θα πρέπει να παραμένει ελεύθερη. Τις περισσότερες φορές αλλά δυστυχώς όχι πάντοτε παρέχεται ανεφοδιασμός νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Στο μικρό νησί υπάρχουν διάφορες ταβέρνες και εμείς σας προτείνουμε την ταβέρνα “Μιχάλης” που δεν θα σας απογοητεύσει.
- Μέρα 5 -

Από την Τηλο στην Χάλκη

Περίπου 15 μίλια
Ιδιαίτερα μετά την απογείωση από τη Ρόδο, έχετε μια ήρεμη και ευχάριστη στιγμή σε αυτό το μικρό και βραχώδες νησί. Το Χειμώνα κατοικείται μόνιμα μόνο από 50 άτομα. Το καλοκαίρι υπάρχουν πολλά άλλα, μπορείτε να φανταστείτε.
Λιμάνι Χάλκη: 36 ° 13,51 'Ν. 027 ° 37,61 'Ε
Η προσέγγιση με τη νύχτα δεν είναι σκόπιμη, καθώς υπάρχουν λίγα κοπάδια στην είσοδο. Το καλοκαίρι μπορείτε να κολυμπήσετε είτε σε μια κινητή προβλήτα είτε στην πόλη Quay. Ωστόσο, πρέπει να στρίψετε αμέσως όταν φτάσει το πλοίο. Μια άλλη δυνατότητα είναι να κολυμπήσετε στον κόλπο απέναντι από το ακατοίκητο νησί της Αλίμιας. Η ανταμοιβή σας είναι μια όμορφη θέα στη Χάλκη και τη Ρόδο.
- Μέρα 6 -

Από την Χάλκη μέχρι την Ροδο Μανδράκι

Περίπου 35 μίλια

Αυτό είναι ένα μακρύτερο μονοπάτι που μπορεί εύκολα να επιτευχθεί με την ιστιοπλοΐα στον άνεμο και το ρεύμα. Στην περίπτωση ενός ανοιξιάτικου ανέμου, είναι λογικό να μετακινηθείτε προς το αεροδρόμιο της Ρόδου και να ακολουθήσετε το βόρειο τμήμα του νησιού κατά μήκος της ακτής.

Το λιμάνι Mandraki (36 ° 45,06 'N, 28 ° 22,78' E)

Το λιμάνι Mandraki (36 ° 45,06 'N, 28 ° 22,78' E)