Τα κύρια αξιοθέατα της Ρόδου

Ακολουθήστε μας γύρω από το νησί της Ρόδου κατά μήκος της ακτής

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο νησί των Δωδεκανήσων. Ήδη στην αρχαία Ελλάδα, η Ρόδος ήταν ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο. Στους Μεσαιωνικούς χρόνους σχηματίστηκε από το Τάγνισμα του Αγίου Ιωάννη. Η ιταλική κατοχή μεταξύ 1912 και 1945 άφησε ίχνη στην αρχιτεκτονική. Από την άλλη πλευρά ίχνη 400 χρόνων οθωμανικής εξουσίας είναι επίσης ορατά. Το 1947 η Ρόδος μαζί με τα άλλα νησιά των Δωδεκανήσων έγιναν και πάλι ελληνικά. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε προτάσεις για τα αξιοθέατα που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε.

Read more
1/9

Καλλιθέα

Ένας διάσημος προορισμός για τους λουόμενους και τους δύτες

Η Καλλιθέα είναι ένα καλά εξοπλισμένο θέρετρο που ιδρύθηκε από Ιταλούς κατακτητές. Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ρόδου. Είναι ένας όμορφος, εύκολα επισκέψιμος και ιδανικός για κολύμπι κόλπος. Το καλοκαίρι ενδέχεται να επικρατεί συνωστισμός, καθώς ο κόλπος αποτελεί ένα διάσημο μέρος για στάση σκαφών. Κοντά στον κόλπο της Καλλιθέας υπάρχουν τρεις γραφικοί βραχώδεις όρμοι (Νικόλαος, Θάσος και Όασης).

Read more
2/9

Anthony Quinn και Λαδικό

Γραφικοί όρμοι

Στην κατεύθυνση του Φαληρακίου με τη μεγάλη αμμώδη παραλία, μπορείτε να βρείτε τους γραφικούς κόλπους του Anthony Quinn και Λαδίκο. Εδώ, στα κρυστάλλινα νερά μπορείτε να κάνετε καταδύσεις. Παραπέρα, βρίσκεται η παραλία τ' Αφάντου, με άμμο και βότσαλα, βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Κοντά στον παραλιακό δρόμο είναι το μόνο γήπεδο γκολφ στο νησί. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επισκεφθείτε τη δημοφιλή αμμώδη παραλία Τσαμπίκα και τον κόλπο Στεγνά. Προτού φτάσετε στο πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Ρόδου, Λίνδο, θα έχετε την ευκαιρία να ανανεωθείτε στην όμορφη αμμώδη παραλία στον κόλπο της Αγάθης.

Read more
3/9

Λίνδος

Η Ακρόπολη της Λίνδου

Περνώντας πιο κοντά, στην κορυφή του λόφου θα δείτε ένα μεγαλοπρεπές φρούριο (Ακρόπολη της Λίνδου), ασβεστωμένα σπίτια στην πλαγιά, καθώς και το γραφικό κόλπο της Λίνδου. Είναι πολύ ζεστά το καλοκαίρι, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει μια πληθώρα τουριστών να εξερευνήσουν την εκπληκτική ομορφιά της γύρω περιοχής της Λίνδου. Όσο πιο νότια κατευθυνθείτε, τόσο πιο ερημική και ήρεμη γίνεται η ακτή μέχρι να φτάσετε στο νοτιότερο σημείο του νησιού, έναν παράδεισο για τους surfers, το Πρασονήσι.

Read more
4/9

Πρασονήσι

Ο παράδεισος των surfers και το "φιλί δύο θαλασσών"

Το Πρασονήσι είναι ένα "φιλί δύο θαλασσών" και ένας πραγματικός παράδεισος για τους surfers. Ένας συνεχής βορειοδυτικός άνεμος που ονομάζεται Μελτέμι φτάνει τις μέγιστες ταχύτητες ανέμου κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και καθιστά δυνατή για τους surfers και kitesurfers να αναδείξουν τις αθλητικές φιλοδοξίες τους.

Read more
5/9

Φρούριο του Κάστελλου

Εκπληκτικό φρούριο στο χωριό Μονόλιθος

Τώρα κατευθυνόμαστε προς τη δυτική ακτή. Η ακτή εδώ γίνεται όλο και πιο ερημική και άγρια. Αφήνοντας το χωριό Απολακκιά, ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για πεζοπορία, φτάνουμε στο φρούριο του Κάστελλου, κοντά στο χωριό Μονόλιθος. Στο Καστέλλο υπάρχουν τα ερείπια της πρώην οχύρωσης του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη. Το φρούριο βρίσκεται σε έναν ισχυρό βράχο και προσφέρει υπέροχη πανοραμική θέα στο γειτονικό νησί της Χάλκης.

Read more
6/9

Κάμειρος Σκάλα

Στο δρόμο για Χάλκη

Περίπου 10 χιλιόμετρα από την αρχαία Κάμειρο, υπάρχει ένα μικρό λιμάνι που ονομάζεται Κάμειρος Σκάλα, το οποίο συνδέει τη Ρόδο με τη Χάλκη.

(Η φωτογραφία απεικονίζει το λιμάνι της Χάλκης)

Read more
7/9

Κάμειρος

Το αρχαίο βασίλειο της Κάμειρου

Η πόλη ιδρύθηκε από τους Δωριείς, όπως η Ιαλυσός και η Λίνδος. Η Κάμειρος ήταν γεωργικός οικισμός. Ωστόσο, με την ίδρυση της πόλης της Ρόδου το 408 π.Χ., οι κάτοικοι άρχισαν να εγκαταλείπουν σταδιακά την Κάμειρο. Αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν ότι τον 4ο αιώνα π.Χ. υπήρχε ήδη μια μικρή πόλη σε αυτή την περιοχή, η οποία στη συνέχεια ήταν εντελώς άδεια.

Read more
8/9

Πεταλούδες

Ρομαντική βόλτα στην πελώρια κοιλάδα των πεταλούδων

Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, εκατομμύρια πεταλούδες συσσωρεύονται σε μια μικρή, βραχώδη, ρομαντική κοιλάδα που ονομάζεται Πεταλούδες. Πιστεύεται ότι η ρητίνη των δέντρων Thorax που καλλιεργούνται εδώ προσελκύει πεταλούδες αυτού του συγκεκριμένου είδους. Βιαστείτε για να απολαύσετε μια βόλτα μέσα από αυτό το εκπληκτικό πάρκο.

Read more
9/9

Φιλέρημος

Ιστορικό και αρχιτεκτονικό έκθεμα

Στο λόφο της Φιλερήμου υπάρχουν πολλά ιστορικά αξιοθέατα διαφορετικών εποχών: η αρχαία ακρόπολη, τα ερείπια του ναού του Δία και της Αθηνάς, τα μεσαιωνικά κάστρα, οι χριστιανικές εκκλησίες. Σε ένα σημείο θα μπορείτε να γνωρίσετε τις φυσικές ομορφιές της Ρόδου και να εντοπίσετε την ιστορία του νησιού, ξεκινώντας από την αρχαιότητα και φτάνοντας ως τις μέρες μας.